Návrh bez názvu (4).jpg

CESTUJ za JÍDLEM

Spojení dvou vášní, cestování a chuti k jídlu

Vaření a poutavé vyprávění o zážitcích z exotických destinací světa. 

Cestuj za jídlem

Cestovatelská kuchařka přináší spojení dvou vášní, cestování a chuti k jídlu.

Profesionální průvodce a cestovatel Dušan Porada za posledních 18 let procestovat více jak 80 zemí světa. Se svou rodinou a později i s klienty cestovním kanceláře TAM TAM, kterou společně s manželkou založili v roce 2011, vyjíždějí za opravdovými zážitky, a ty jsou mnohdy spojené se zážitky kulinářskými. Během svých cest Dušan ochutnal nesčetně výborných pokrmů, navštívil stovky restarací a zajímavých míst. Jedl na tržištích, u lidí odma, u indiánů v Amazonii, v obyčejných bistrech, ale i ve špičkových restauracích. Kromě práce průvodce, cestování, poznávání míst, lidí, kultur, a místních zvyků, na cestách často vaří s lokálními lidmi a kamarády, ale také se svými klienty. Přípravy pokrmů jako například ceviches z čerstvých ryb, nebo vaření gulášku z brazilského roštěnce, se pro mnoho klietnů stalo na cestách s Dušanem a CK TAM TAM nezbytnou součástí zájezdů a poznávacích cest.

Světové destinace s recepty ze života cestovatele
cestovatelská kuchařka ve formátu A4 210 x 297 mm, na šířku, s velkými fotografiemi křídový papír, pevná vazba.

O KNIZE

V knize najdete nejen sesbírané recepty světové kuchyně, které si můžete snadno uvařit i u Vás doma, ale také, vyprávění a zážitky ze zajímavých míst světa. 

Knihu doporučují

Mnislav Zelený - Atapana (český entolog, spisovatel a publicista) 

Čeští cestovatelé z festivalu Caminos

CESTUJ ZA JÍDLEM - JIžní polokoule 16.jp
CESTUJ ZA JÍDLEM - JIžní polokoule 17.jp

S knihou cestuj za jídlem se naučíte vařit zajímavá a exotická jídla, míchat koktejly a pít dobrou kávu. Ve vybraných zemích vám doporučíme top cestovalské destinace a místa. Prozradíme vám adresy nejlepších resturačních zařízení, a místa kde zažijete nejlepších kulinářské zážitky.

 

Zkuste si podle receptu připravit íránskou polévku Ash Reshtec, makedonskou pljeskavicu se sýrem a houbami, albánskou jogurtovou pomazánku s granáovým jablkem, mexický kukuřičný krém s limetkou, guatemalské guacamole, panamský pokrm Mono, kostarické Gallo Pinto, argentinský steak Bife de Chorizo s čerstvým chimichuri, kolumbijské národní jídlo ajiaco s kaparami, galapážské ceviche z čerstvého tuňáka s pálivou maracujovou zálivkou, egyptské beduínské placky, chilskou chorrianu z hovězí svíčkové, peruánskou papa rellena, bolívijský chacharon, kubánské congri, laoskébarevné  letní závitky s čestvými krevetami, salvádorskou kukuřičnou placku plněnou nakládanou zeleninou, australský hambureger z klokaního masa, surinamskou bakana s pálivou oříškovou omáčkou, markézské kůzlečí maso na kari, paskuánský tatarák z tuňáka, toňžský dezert faikakai nebo khmérské kari a mnoho dalších zajímavých receptů.